تجهیزات اندازه گیری و ابزار دقیق بهروز

بازرگانی تجهیزات اندازه گیری و ابزار دقیق بهروز دارای جامع ترین سایت تجهیزات اندازه گیری وابزار دقیق ایران عرضه کننده انواع پارتیکل کانتر غبارسنج نویزدوزمتر پاورآنالایزر سختی سنج فلومتر اسیلوسکوپ نیروسنج فشاری و کششی ترموویژن ترموگراف دیتالاگر دما

تجهیزات اندازه گیری و ابزار دقیق بهروز

بازرگانی تجهیزات اندازه گیری و ابزار دقیق بهروز دارای جامع ترین سایت تجهیزات اندازه گیری وابزار دقیق ایران عرضه کننده انواع پارتیکل کانتر غبارسنج نویزدوزمتر پاورآنالایزر سختی سنج فلومتر اسیلوسکوپ نیروسنج فشاری و کششی ترموویژن ترموگراف دیتالاگر دما

روشهای منتخب نشت یابی لوله های زیر زمینی


روشهای منتخب نشت یابی لوله های زیر زمینی
روشهای منتخب نشت یابی لوله های زیر زمینی
1-    چک کردن جریان آب
در طی چند سال اخیر روشهای جدید غیر ابزاری برای نشت یابی بهتر و  مقرون به صرفه‌تر توسعه یافته‌اند. یک ابزار سودمند در مشخص کردن برنامه کنترل نشت موثر در یک سیستم ویژه، چک کردن حداقل جریان است. از آنجایی که نشت در 24 ساعت ادامه دارد و جریان در شب کمتر می‌باشد می‌توان میزان آب از دست رفته را توسط نشت را پیدا کرد. اگر جریان در شب نزدیک به صفر باشد پس میزان نشت نیز نزدیک به صفر خواهد بود و مجوز نشت یابی در سیستم را نمی‌دهد. از طرف دیگر اگر جریان در شب بسیار بالا باشد مجوز نشت یابی صادر می‌شود.
زمانیکه چنین بررسی‌هایی انجام می‌شود حجم آب از دست رفته به عنوان یک معیار برای بررسی‌های ثانویه (نشت یابی برای یافتن محل دقیق آب) به حساب می‌آید و می‌توان مبنای صوتی را جهت مطالعات بهتر انتخاب نمود. زمانیکه نشت برطرف شد می‌توان جریان را شبانه را دوباره امتحان کرد تا میزان آب صرفه جویی شده تعیین گردد.
2-     پی بردن به صدای نشت      Detection of leak sound
سیستم توزیع آب را می‌‌توان با یک روش معین برای نشت یابی با استفاده از تجهیزات صوتی بررسی نمود. فرار سیال (گاز) از لوله تحت فشار ایجاد صدای ارتعاشات می‌کند. عبور سیال  از یک سوراخ یا روزنه باعث تولید صدایی می‌شود که به طور معمول بین 500 تا 800 هرتز است. نشت سیال در زیر خاک فشرده صدای متفاوتی را ایجاد می‌کند که معمولاً 20 تا 300 هرتز می‌باشد. صدای سومی هم وجود دارد که به علت حرکت چرخشی و متلاطم سیال حاصل از نشت در یک حفره پر از آب در خاک کنار لوله می‌باشد و آن نیز بین 20 تا 300 هرتز می‌باشد. صدای اولی در طول لوله به فاصله مشخصی که بستگی به نوع لوله دارد، منتشر می‌شود. بنابراین انجام بررسی‌های اولیه ضروری است. دو صدای دیگر عموماً محدود به مجاور منطقه نشت می‌باشد. بنابراین برای مشخص کردن محل دقیق مفید می‌باشند. صدای انتشار یافته در طول لوله یا خاک را می‌توان توسط دستگاههای رایجی که بر روی سطح خاک یا جاده قرار داده می‌شوند و یا به طور مستقیم روی لوله قرار می‌گیرند تشخیص داد.
موثر واقع شدن روشهای صوتی برای لوله‌های فلزی با موفقیت به اثبات رسیده است. با وجود این، استفاده از روشهای صوتی برای نشت یابی لوله‌های پلاستیکی نتایج مبهم و غیر قابل قبولی را به همراه داشته است. استفاده از تجهیزات صوتی پیشرفته برای لوله‌های پلاستیکی و فلزی متفاوت می‌باشد. لوله‌های پلاستیکی آرامتر می‌باشند و صدا و ارتعاشات را به خوبی لوله‌های فلزی منتقل نمی‌کنند.
3-    روش گاز ردیاب      The tracer gas method
این روش استفاده از گازهای غیر سمی نامحلول در آب و سبکتر از هوا را داخل سیستم توزیع در بر می‌گیرد. گازهای رایج مورد استفاده هلیم و هیدروژن می‌باشند روش medivac  در یافتن نشتی‌ها با استفاده از گاز هلیم به ما کمک می‌کند.
4-    medivac technology
 این تکنولوژی دریافتن نشتی حتی در لوله‌هایی که یک الی دو متر زیر زمین دفن شده‌اند  موفقیت آمیز بوده است. دقت بالای تست نشت هلیم این اجازه را به ما می‌دهد تا در چند فوت پایین‌تر از زمین حفره‌ها را مشخص کنیم. این روش برای لوله‌های زیر زمینی از هر نوعی مفید بوده و پسماندی هم ندارد که نیاز به تمیز کردن پس از پایان یافتن عمل نشت یابی داشته باشد.
تست نشتی خط لوله با هلیم اغلب سریعترین و اقتصادی‌ترین راه برای یافتن نشتی خط لوله‌های دفن شده در زیر زمین می‌باشد. حتی ترک‌های بزرگ و شکستگی‌ها همیشه منجر به راهیابی آب به سطح زمین نمی‌شوند. سیال خروجی از لوله می‌تواند یک کانال در زیر زمین ایجاد نماید و در نقاط دور دست به سطح بیاید و یا اصلاً به آب‌های زیر زمینی بپیوندد. هلیم همیشه به سطح می‌آید و کشف نشتی به آسانی صورت می‌پذیرد. برای این کار آشکار سازهای حساسی نسبت به گاز هلیم وجود دارد که برای تشخیص نشت درست در بالای لوله به کار گرفته می‌شوند. هلیم همچنین از FDA مجوزی را تحت عنوان افزودنی مجاز غذایی دریافت نموده است و می‌تواند در سیستمهای مواد خوراکی نیز به کار گرفته شود.
این روش همچنین برای نشت یابی کف تانک‌های سوخت نیز مورد استفاده قرار گرفته، هم برای کشف ترک و هم به عنوان یک سرویس که سیستم را بهبود بخشیده و از اتلاف پول جلوگیری می‌کند، مناسب است.
تکنیک به کار گرفته برای یافتن نشتی لوله‌های زیر زمینی و کف تانک‌ها یکسان می‌باشد. هلیم یا زیر مخزن و یا در داخل لوله تزریق می‌شود و یک اختلاف فشار ایجاد می‌شود. هنر این روش فقط در سبک بودن هلیم نسبت به هوا می‌باشد و ما را قادر به نشت یابی لوله‌ها و مخــازن به هر قطر و انــدازه‌ای می‌کند. نشت یابی medivac بر اســاس ASME بویلرها section five Article ten صورت می‌پذیرد[1,2].  این تکنیک دقیقاً شبیه به تکنیک ردیاب گاز هیدروژن می باشد با این تفاوت که در این روش به جای استفاده از هلیوم از هیدروژن استفاده می شود.
5-    ترموگرافی(گرمانگاری)           Thermography  
بعضی از نشت‌ها را می‌توان به کمک تشخیص دمای مجاور لوله در خاک تشخیص داد. ترموگرافی مادون قرمز برای آشکار کردن نشت سیال وقتی که دمای مجاور لوله افزایش و یا کاهش می‌یابد مورد استفاده قرار می‌گیرد و قادر به پوشش چند مایل و چند صد مایل در هر روز می‌باشد. این روش را می‌توان توسط ماشین‌های سنگین و هلیکوپتر و یا با سیستم‌های سبکتر حتی دستی انجام داد. روش کار بدین صورت است که اسکنرهای مادون قرمز دمای بالای خاک را اندازه‌گیری می‌کند و از تغییرات دمایی خاک با دیگر قسمتها می‌توان به وجود یا عدم وجود نشتی در سستم پی برد. پیشرفت‌های اخیر در زمینه‌های گسترده‌تر استفاده از این روش را بیشتر عملی نموده است. لازم به توضیح است که این روش در برابر
 تصویر ترموگرافی از یک نشتی در لوله مکان نشتی
 تفاوت رنگ نشان دهنده تفاوت دما به واسطه نشتی
شرایط محیطی نظیر باران عملکرد مناسبی از خود نشان نمی‌هد و استفاده از آن هزینه‌بر می‌باشد.
6-    رادار نافذ زمینی (GPR)         Ground Penetration Radar  
در روش GPR پالس‌های موج الکترومغناطیسی از یک آنتن به داخل زمین فرستاده می‌شود. این پالس‌ها داخل زمین منتشر شده و بازتاب آنها توسط آنتن‌های گیرنده قبل از نشت یابی گرفته می‌شود. به طور کلی یک ماده که در زیر خاک سخت باشد یک سیگنال قویتر خواهد فرستاد. تجهیزات آب،  برق،  بخار و تونل‌ها و دیگر اشیاء مدفون شده را می‌توان بدین روش پیدا کرد. فاصله واحد GPR از شیءخاک شده، به وسیله زمان انتشار پالس در خاک و دریافت آن توسط گیرنده مشخص می‌شود. زمانیکه از این ابزار جهت نشت یابی استفاده می‌شود آنتن به صورت عمود بر لوله در خاک فرو می‌رود و در نتیجه زمان رفت و برگشت موج کم می‌شود. وقتی که محل تقریبی لوله مشخص نباشد یک شبکه بر روی سطح زمین قرار داده می‌شود تا پوشش کل آن منطقه را تضمین کند. مزیت این روش آنست که می‌تواند حتی محل لوله‌های غیر فلزی را به خوبی لوله‌های فلزی تشخیص دهد.
تاریخ: ۱۳۹۲/۷/۶
 

اندازه گیر تشعشعی دما پیرومتر Pyrometer

اندازه گیر تشعشعی دما  پیرومتر Pyrometer
در مواردی که تماس اندازه گیر دما با پروسه امکان پذیر نیست مثلا هنگامی که پروسه متحرک است و یا دمای آن بسیار بالاست به گونه ای که هرگونه تماس موجب ذوب شدن و خرابی اندازه گیر دما می شود و یا هنگامی که پروسه دارای مواد مخرب و زیانبار است از اندازه گیر تشعشعی دما (پیرومتر) استفاده می شود. نمونه هایی از اینگونه موارد را می توان در صنایع ریخته گری و فولاد و همچنین صنایع چینی و سرامیک و صنایع شیمیایی پیدا کرد . برای انداز ه گیری دما بدون تماس مستقیم یا غیر مستقیم با پروسه، از اندازه گیرهای تشعشعی و نوری استفاده می شود.
مشهورترین نوع پیرومتر disappearing filament است.
در پیرومتر  درخشندگی فیلامان لامپ پیرومتر توسط اپراتور با تغییر جریان گذرنده از آن تغییر میکند. از طریق چشمی پیرومتر هم جسم داغ و هم فیلامان لامپ قابل رویت هستند . وقتی که درخشندگی فیلمان با جسم گرم یکی شد فیلامان نامرئی میشود و از طریق جریان برق گذرنده از فیلامان ، دمای جسم گرم اندازه گیری می شود.
حد بالای دمای قابل اندازه گیری با اندازه گیرهای تشعشعی به حدود 4000 درجه سانتی گراد میرسد.
تاریخ: ۱۳۹۲/۷/۱
 
 
ادامه مطلب ...

اهمیت مونیتورینگ در صنعت


اهمیت مونیتورینگ در صنعت
مونیتورینگ
   یکی دیگر از مباحث مهم و مرتبط با اتوماسیون صنعتی ، مانیتورینگ می باشد . امروزه مانیتورینگ یکی از نیازهای اساسی بسیاری از صنایع به خصوص صنایع بزرگ می باشد. بسیاری از صنایع بزرگ مانند صنایع پتروشیمی ، صنایع تولید انرژی ، صنایع شیمیایی و ... بدون استفاده از سیستم مونیتورینگ مناسب قادر به ادامه کار خود نیستند . مونیتورینگ عبارت است از جمع آوری اطلاعات مورد نظر از بخشهای مختلف یک واحد صنعتی و نمایش آنها با فرمت مورد نظر برای رسیدن به اهداف ذیل :
•    نمایش وضعیت لحظه ای هر یک از ماشین آلات و دستگاهها
•    نمایش و ثبت پارمترهای مهم و حیاتی یک سیستم
•    نمایش و ثبت آلارمهای مختلف در زمانهای بروز خطا در سیستم
•    نمایش محل خرابی و زمان وقوع ایراد در هر یک از اجزای سیستم
•    نمایش پروسه های تولید با استفاده از ابزارهای گرافیکی مناسب
•    تغییر و اصلاح Set Point ها حین اجرای پروسه تولید
•    امکان تغییر برخی از فرایندهای کنترلی از طریق برنامه مونیتورینگ
•    ثبت اطلاعات و پارمترهای مورد نظر مدیران از قبیل زمانهای کارکرد، میزان تولید ، میزان مواد  اولیه مصرفی ، میزان انرژی مصرفی و ...
تاریخ: ۱۳۹۲/۷/۱
 




 
ادامه مطلب ...